Футболистите на Етър ще тренират до края на месеца, след което ще бъдат разпуснати в почивка, съобщиха от великотърновския клуб. Заниманията води Илиян Киряков, който след оставката на старши треньора Мартин Дойчев бе на треньорската скамейка в последните два мача срещу Павликени и „Ботев“ (Луковит), спечелени с 6:0 и 5:1.

Последната тренировка е на 30 ноември, след която играчите ще получат заплати и ще бъдат пуснати за почивка. Етър няма дължими заплати към играчите, заявиха от ръководството.

Междувременно стана ясно, че "виолетовите" се разделят с нападателя Альоша Илиев, на когото било съобщено, че няма да се разчита на него за пролетния полусезон. След последния мач пък сам си е тръгнал Младен Николаев, който през есента рядко се появяваше в игра.

Отборът се запазва в по-голямата си част и през паузата ще бъде надграждан с някои попълнения, заявиха от щаба на Етър. Все още не е уточнявана дата за началото на подготовката, но тя вероятно ще бъде около средата на януари. Амбициите „виолетовите“ да гонят първото място и влизане в професионалния футбол остават.