Верея проведе първа тренировка за 2017 година. Наставникът Александър Томаш изведе група от 20 футболисти на занимание на помощния терен на стадион „Трейс Арена”.

Новите имена в отбора на този етап са Венцислав Бенгюзов и Янислав Иванов. Първият за последно игра в Пирин (Благоевград). Янислав Иванов пък наскоро се раздели с Дунав (Русе).

Повече във Верея няма да играят Светослав Диков и Веселин Васев.

Според първоначалния план на спортно-техническия щаб старозагорци ще проведат два лагера до началото на пролетния дял на Първа професионална лига. Първият ще бъде изцяло в Стара Загора и ще продължи до 23 януари. Предвидени са и две контроли – на 14 януари с Левски (Карлово) и на 21 януари със Созопол. По предварителен план и двете проверки ще се играят в Стара Загора.

На 24 януари Верея пътува за турския курорт Анталия, където ще бъде вторият зимен подготвителен лагер. Там ще бъдат изиграни четири контролни срещи. Отборът се прибира в България на 6 февруари.

Преди старта на пролетния дял на Първа професионална лига Верея ще изиграе още една контрола – на 11 февруари с Ботев (Пловдив) на стадион „Трейс Арена” в Стара Загора. Предвид тежките метеорологични условия у нас, ръководството на тима ще направи опит отборът да отпътува по-рано за Турция - на 16 януари. Ако това се случи, контролата със Созопол няма да се състои на 21 януари.

Всичко за Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига