Юношеският национален отбор на Испания до 17 години пристигна в България с две от новоизгряващите звезди на Барселона. "Фуриите" кацнаха в София с повече от час закъснение и веднага се отправиха към Благоевград, където ще се изиграят двата приятелски мача между двете страни на 21 и 23 февруари.

Сред играчите, които Санти Дениа доведе в България, най-сериозно се откроява Алехандро Грималдо Гарсия. На 4 септември 2011 година левият бек от школата на Барселона записва дебюта си в професионалния футбол, като става и най-младият футболист, играл в Сегунда дивисион. Гарсия, който се присъединява към Барса от Валенсия през 2008 година. Играе при успеха като гост на „Б" отбора на каталунците над Картахена с 4:0. В деня на мача Алехнадро Грималдо е на 15 години и 349 дни.

Съотборникът му Сержи Сампер Монтаня пък е сочен като следващия голям полузащитник за мъжкия тим на Барселона. Халфът най-често е оприличаван като стил на игра на Франсеск Фабрегас.

В Испания и по-конкретно в Мадрид имат огромни очаквания и за нападателя на Реал - Маркос Хавиер Лехос Палео. Той е роден в Аржентина и се отличава със скорост и безпощаден завършващ удар.

Част от националния отбор на Испания до 17 години е и талантът от Арсенал Ектор Белерин Моруно, който играе за резервния състав на "артилеристите".

Първият мач между юношите на България и Испания е утре от 15:00 часа на стадион „Христо Ботев" в Благоевгард. Главен съдия е Ивайло Стоянов.

Групата на Испания за мачовете с България:
Вратари: Рубен Бланко Вейга (Селта Виго), Андер Кантеро Армендарис (Осасуна).
Защитници: Рубен Дуарте Санчес (Еспаньол), Алехандро Грималдо Гарсия (Барселона), Виктор Руис Рамос (Малага), Рамон Буено Госалбо (Виляреал), Хайме Санчес Муньос (Кадис), Игнасио Видал Мираляс (Валенсия).
Полузащитници: Сержи Сампер Монтаня (Барселона), Борха Мартинес Санчес (Атлетико Мадрид), Ектор Белерин Моруно (Арсенал, Анг), Антонио Хесус Котан Перес (Севиля), Иван Калеро Руис (Атлетико Мадрид), Айтор Сегин Сид (Атлетик Билбао), Оскар Хил Осес (Атлетк Билбао).
Нападатели: Алехандро Серано Гарсия (Спортинг Хихон), Хуан Хесус Аргуес Руис (Севиля), Самуел Кастийехо Асуага (Малага), Маркос Лехос Палео (Реал Мадрид).