Пресаташето на Българския футболен съюз Павел Колев и заместник-изпълнителният директор на родната централа Тервел Златев получиха днес дипломите си на специална церемония в УЕФА. Двамата завършиха успешно програмата "Футболен мениджмънт" . Изпитът бе в Лозана и оттук нататък те могат да продължат автоматично обучението си в Университета за публична администрация в Лозана (IDEAP)с магистратура със същата специалност.

Лично изпълнителният директор на УЕФА Джани Инфантино връчи документите на двамата млади български специалисти в областта на футболното управление.

Финансирането е изцяло поето от УЕФА, като за ограничен брой места кандидатстват представители на всички европейски футболни федерации. Лекторите са известни професори от най-престижните университети в Англия, Испания, Франция и Италия. Специалностите, в които ще се обучават Златев и Колев са Oрганизация на футбола, Стратегически мениджмънт на Футболна асоциация, Оперативен мениджмънт на Футболна асоциация, организиране на събития, спортен маркетинг, Вътрешна и международна комуникация на футболната асоциация.