Двама играчи от Холандия започнаха подготовка с Монтана. Това са гръцкият нападател Панайотис Рампавилас от Веендам и Рашид Мабрид от Утрехт. С тима на Атанас Джамбазки тренира и унтарецът Петер Берки от втородивизионния Ельоре.
 
Единственото сигурно ново попълнение на Монтана е Мартин Ковачев. 30-годишният централен защитник, който през миналия сезон игра за “Ботев” (Враца) подписа договор за една година с отбора от стадион “Огоста”.
 
В понеделник Монтана започна подготовка с 36 играчи, като половината са на проби. По-известните от тях са Спас Георгиев (Славия), младежкият национал Самир Аяс (Банско), Асен Георгиев (“Левски”), нападателят от школата на ЦСКА - Благой Пасков, Георги Филипов (Калиакра) и игралите в гръцкото първенство – Николай Иванов, Кирил Зарков и Симеон Ганчев.
 
“Отборът започва четвъртия си пореден сезон в”„А” група, който е рекорден за историята на клуба и съм убеден, че ще бъде още по-успешен”, коментира кметът на Монтана - Златко Живков.
 
“Към нито един от играчите на проби нямаме ангажименти. Голяма е групата, но само тези, които покажат качества, ще останат при нас”, коментира наставникът Атанас Джамбазки.