Двама от националите ни са в конфликт с треньора си, научи БЛИЦ. Иван Иванов и Иван Стоянов не се разбират с наставника си в Алания Владимир Газаев, който продължава да не им гласува доверие.

Още по време на зимната подготовка спецът вдигнал ръце от двамата българи. Причината била, че те не се напрягали в тренировките. Желанието им било да бъдат трансферирани, но това не се случи, въпреки че Иванов бе искан от Цървена Звезда. Титулярният защитник в националния ни отбор и Иван Стоянов останаха в Алания, който изпадна от елита на Русия. Защитникът и халфът не искали във втора дивизия, което Владимир Газаев бързо разбрал.

31-годишният спец е син на президента на клуба от Владикавказ - именития руски спец Валери Газаев, който през 2005-а изведе ЦСКА (Москва) до триумф в Купата на УЕФА.

Алания днес направи първата си грешна стъпка от началото на сезона в руската Първа дивизия, завършвайки 1:1 срещу Сибир. И в този мач обаче Ивановците не играха, въпреки че са здрави и тренират наравно със съотборниците си. В предишните си 3 двубоя тимът от Владикавказ записа победи. Иванов и племенникът на Йордан Лечков не получиха нито минута шанс за изява. Газаев-младши предупредил българите, че ако не се стегнат и не започнат да се стараят в тренировките, скоро няма да помиришат терен.

След днешното равенство Алания остана на върха с 10 точки, колкото има и Мордовия Саранск. /БЛИЦ