ЦСКА приема Чепинец на "Армията" днес от 18:00 часа в мач от третия кръг на Югозападната "В" група.

Двубоят отново ще остане без пряко телевизионно покритие, а на стадиона се очаква посещамост от поне 5000 зрители.

До този момент ЦСКА върви без грешка в трета дивизия, като победи с по 3:0 Струмска слава и Септември Сф, а за купата елиминира София 2010 (4:1). Чепинец обаче също стартира безупречно първенството - победи Беласица (2:1) и Вихрен (1:0). Двамата треньори Христо Янев (36 г.) и Атанас Стоилов (27 г.) са сред най-младите в родния футбол.

Стоилов е най-малкият в А, Б и В групите, като е роден на 27 април 1988 г. В Чепинец има половин дузина играчи, които са по-възрастни от него.

Иначе Христо Янев ще върне в игра някои от по-опитните футболисти, които получиха почивка 8 срещата със София 2010. В стартовия състав ще има и поне петима юноши на ЦСКА.

Под рамката се очаква отново да е Стоян Колев, а защитата може да придобие познатия вид - Грънчов отдясно, Чорбаджийски и Бранеков в центъра и Кикарин отляво.

И четиримата са кадри на армейците. Конкуренцията в отбрана обаче е много сериозна - десните бекове Васил Попов (юноша на ЦСКА) и Динчев са напълно здрави и може да изместят Грънчов в центъра на отбраната. В такъв случай от състава би отпаднал Чорбаджийски. А 14-годишният талант от школата Валентин Антов, който дебютира и бе капитан срещу София 2010, също чака шансове. Опциите пред Янев са изобилни.

Същото се отнася и за халфовата линия. Пред отбраната най-вероятно ще действа Йордан Йорданов, а двойката с по-офанзивни функции зад нападателя ще е съставена от капитана Борис Галчев и Самир Аясс (юноша на ЦСКА). По дясното крило за титулярно място спорят юношата на клуба Радой Божилов и привлеченият от Миньор Перник Александър Александров.

В трите срещи на ЦСКА през сезона Божилов оставаше резерва за сметка на Александров, но не е изключено сега двамата да сменят ролите си. Отляво почти сигурно ще е Маламов, като вариант е и взетият от школата Павел Головодов.

На върха на атаката пък Янев по-скоро ще предпочете Преслав Йорданов, а Хазуров ще остане резерва, като най-вероятно той ще стартира срещу Септември за купата в сряда.

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА