Етър официално се раздели с двама футболисти. По взаимно съгласие бяха прекратени договорите с вратаря Марко Карканджиу и нападателя Мирослав Миндев, съобщи прокуристът в клуба Стефан Атанасов.

Италианският страж беше привлечен едва 19-годишен на стадион “Ивайло” по препоръка на Калоян Чакъров преди 2,5 години. Игралият в италианските Каляри, Куарту, Селарджус и Нуорезе вратар стана първият чужденец в историята на Етър. През последния сезон той изигра само 3 мача и остана в сянката Венцислав Димитров, който бе избран от феновете за Футболист №1 на “виолетовите”.

Раздялата с Мирослав Миндев не е изненада, тъй като таранът не успя да оправдае големите очаквания, свързани с него. Той акостира на “Ивайло” през зимата, но не впечатли с изявите си в първите мачове през пролетта, след това бе близо два месеца в болнични, но вече е оздравял и дори започна подготовка с ОФК Сливен.

Снощи в 18 часа футболистите на Етър бяха изведени за първа тренировка от Марин Стефанов. Той ще бъде помощник-треньор на новия наставник на "виолетовите" Георги Тодоров. Първата контрола от предсезонната подготовка на тима ще бъде срещу "Ботев" (Пд) - на 12 юли от 18 часа на стадион "Ивайло".