Пловдивският районен съд раздели иска на Боби Димитров срещу Димитър Христолов в две дела. Бившият изпълнителен шеф на Ботев се изправя срещу бащата на тризнаци на 2 и 9 юли, информира за news4000 адвокатът на ищеца Петър Стойчев.

Преди две седмици Христолов поиска делото да се спре и прехвърли в Арбитражния спортен съд в Лозана. Според него казусът не бил от компетенециите на правораздавателната ни система. Прищявката на Христолов само развесели магистратите, които пускат претенциите на Боби Димитров на два фронта. По първото дело на 2 юли съдът ще иска мотивите на едноличния шеф на Ботев относно неизплатени заплати. Димитров бе отправил нотариална покана до работодателя си за безболезнена разплата, но без резултат.

На 9 юли е делото срещу многодетния татко с иск за неустойка от неправомерно прекратения трудов договор на Боби Димитров. На брифинг през зимата бившият изпълнителен директор на Ботев обеща отбой за тези над 100 бона. Условието му е Христолов да спре експериментите в клуба и да започне преговори за продажбата. /БЛИЦ