Двете момчета от школата на Берое Красимир Тодоров и Монир Ал Бадарин, които карат едноседмичен престой в академията на Манчестър Юнайтед, вчера взеха участие в мачове на "червените дяволи" срещу Бирмингам, пише Viasport.bg.

Двубоите се играха на "Сейнт Андрюс" - арена на стотици мачове от Висшата лига.

Красимир игра за отбора на Юнайтед до 14 г. и успя да направи асистенция през второто полувреме, като се откъсна от противниковите бранители и с прецизно центриране на далечната греда намери своя съотборник за 2:0.

Десет минути преди края бе заменен при този резултат, а след това отборът му инкасира един гол за крайното 2:1.

При година по-малките Монир не започна в стартовитe 11. Той се включи при 3:3 на полувремето, като отборът му винаги изоставаше в резултата. Само 10 минути му бяха необходими, за да отбележи гол. След многоходова акция с негово участие и умно придвижване в наказателното поле беше намерен от негов съотборник и с едно докосване не сбърка, за да даде преднината за своя отбор.

С присъствието му на терена играта на Манчестър Юнайтед сериозно се подобри и започнаха да се създават редица положения. За петия гол на Юнайтед той отново имаше ключова роля, като разсече отбраната с хитър пас, за да се стигне до центриране, от което дойде 5:3. До края на мача влиянието му се увеличаваше и по нищо не личеши, че това е първи мач за малкия бероец.

След края скаутите и треньорите изразиха своето задоволство от представянето на нашите момчета, като очакват да видят още и от двамата. Предстоят им тестове, тренировки и обиколка на "Олд Трафорд", а през уикенда два мача, като в единият ще се изправят срещу елитния Евертън.

Така по сходен начин започва представянето на беройците в Англия, както бе и в Лестър, когато отново Монир се разписа, а Красимир направи асистенция в мач, игран срещу Кристъл Палас, в който "лисиците" спечелиха с 3:2 след солидно представяне на нашите.