Финландски защитник, приличащ много на Лионел Меси, е поредното зимно попълнение на последния в "А" група след есенния полусезон - Етър. Става въпрос за Патрик Рикама, който играе като десен бек и като ляв бек. Той е подписал договора си в Анталия по време на подготовката на отбора, пише БТА. Навършилият преди три дни 28 години играч за последно се е подвизавал в шведската втора дивизия за отбора на ГИФ Сундсвал.

През 2012-а обаче Рикама има едва 6 мача и след като двугодишният му контракт изтича, той решава да продължи развитието си в България. Преди да премине в ГИФ Сундсвал, Рикама е носил екипите на Атлантис, Мариехамн и в един мач на ХИК Хелзинки.
http://i3.ytimg.com/vi/nPrK-z49W-o/mqdefault.jpg
Той е третият футболист от шведската Суперетан лига, който пристига в Етър. Другите двама са халфът Мехмет Мехмет от Силвия (Норкьопинг) и нападателят Сони Карлсон от Люнгшиле. Освен тях, има и един норвежец - ветеранът Кай Рисхорт, който дойде от Брине и може да играе и като централен защитник, и като централен нападател.

Етър приключи в края на миналата седмица лагера си в Анталия, а играчите са пуснати в почивка до сряда. Тогава продължава подготовката на отбора при домашни условия.


СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ