По подобаващ начин ще отпразнуват Гергьовден Георги Кабаков и дядо му, който носи същото име и е бивш рефер от 70-те години. Двамата са поканили 35 гости в семейната къща в Калояново, където живее дядото.

За роднините, приятелите и колегите е приготвено агънце по специална рецепта. На имен ден обаче се ходи и без покана, така че двамата са подготвени и за изненади.

"Кръстен съм на дядо ми и може би това е една от причините да стана съдия като него. Той е ръководил около 60 мача в "А" група, почти три път повече от моите, но се надявам да го надмина", заяви за bgreferee 25-годишният Кабаков.

Той ще може да се отпусне на празника, след като от Съдийската комисия предвидливо не го включиха в назначенията за предстоящия кръг през уикенда. Не бяха пожалени обаче Георги Йорданов и Георги Игнатов, които получиха наряди за утрешните мачове от "Б" група. И двамата обаче не пропуснаха да почерпят за празника си. През деня Игнатов заведе семейството си на пикник извън София, а вечерта събра роднините си пред трапезата, на която задължително присъстваше традиционното за празника агнешко месо.

"Кръстен съм на двамата ми дядовци, които за съжаление вече не са между нас. В цялата рода аз съм единственият с името Георги", горд е Игнатов.

Имен ден празнуват още ръководещият в "А" група Георги Димитров и асистентите Георги Славов (Плевен), Георги Тодоров (София), Георги Ковачев (Бургас), Георги Дойнов (Велико Търново) и Георги Калудов (Пловдив). Цял ден поздрави приемаха и бившите арбитри Георги Камишев, Георги Цветанов, Георги Кордев, Георги Нарлев, Геори Виделов и Георги Влъчков. Имен ден има и международната ни асистент-съдийка Гергана Видова от Бургас. /БЛИЦ