Капитанът на националния ни отбор Светослав Дяков изрази мнение, че той и съотборниците му трябва да забравят победата над Холандия и да се раздадат на 100 процента, за да успеят да спечелят важните три точки срещу Беларус. Световната квалификация е от 21:45 часа тази вечер на стадион "Борисов Арена". Опитният халф на Лудогорец се завръща, след като поради травма пропусна успеха над "лалетата" с 2:0 през март.

"Подготвени сме добре за срещата. Ако не подходим с агресия и раздаване обаче, ще имаме проблеми. Не играх заради контузия в този впечатляваш мач с Холандия, където записахме страхотна победа. Сега обаче трябва да затвърдим добрата игра. Атмосферата в отбора е добра, винаги е била такава в националния тим", коментира Дяков. 

"Запознахме се със силните и слабите страни на противника, но няма да издаваме нищо. Те са здрав физически отбор, който натрупа няколко поредни загуби, но срещу нас ще иска да спре серията, за да излезе от кризата с победа. Трябва да сме много агресивни и търсещи победа, за да запазим доброто представяне от последните мачове. Няма голямо значение, че няма да тренираме на "Борисов Арена", ами правим официална тренировка в Минск. Победата над Холандия вдъхна самочувствие, дано да се представим добре в петък. Не трябва да живеем с миналото, а да мислим за предстоящата среща и тези след това", сподели Дяков на пресконференцията преди мача с Беларус.

 

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​