Халфът на Лудогорец Светослав Дяков бе гост в Актуално студио “Дерби” след победата на отбора над Локомотив (София) с 1:0. Футболистът коментира слуховете, че разградчани са се опитали да “хванат” играчи на столичния тим  преди мача.

"Всеки трябва да си погледне отбора. Имахме положения, не ги реализирахме. Тревата наистина бе висока. Приказките, че сме се опитали да подкупваме техни футболисти, обаче ми звучат като фантазия", заяви той.

Дяков сподели и очакванията си за предстоящия мач с Черноморец: "Очаквам много труден двубой. Бургазлии играят открит и бърз футбол, треньорът им е тактически грамотен. Заслужават да са трети в края на сезона".

„Прави ми лошо впечатление, че всеки отбор атакува съдиите. Почти на всеки треньор или ръководител след мач като излезе почва със съдиите. Не знам дали е оправдание. Не мисля, че са най-големия проблем. Те бъркат, но и ние футболистите бъркаме. Везните се наклоняват в грешна посока. След наши мачове се говори за съдиите и се наслагва мнение, че ни помагат. Това е несериозно. Първото полувреме вчера Локомотив първото полувреме игра доста грубичко меко казано. Може би са били стимулирани, което няма нищо лошо. Те дават пари да играят, а не да лягат. Не мисля, че трябва да се оплакват, че някой е бил изгонен“, коментира халфът непрестанните атаки към реферите в “А” група.

„В нашия отбор не е имало конфликти и проблеми. При нас всичко е на много високо ниво. Ако всички отбори в България имат част от идеите на Лудогорец ще е доста розово в българския футбол. Втория полусезон малко повече пропускаме положения, но и всеки отбор има едно на ум срещу нас. Искат да се докажат срещу добрите отбори. Не ни е лесно. Отборите са сгъстени, затварят се срещу нас. Имаше мини криза, но не беше толкова игрова, колкото загубите донесоха напрежение. Ще се борим до последно за титлата. Няма да се откажем докато имаме шанс, но дори и да не стане няма проблем и никой няма да ни обвини в нищо. Единственото нещо, което се иска от нас е да играем футбол. Не мислим за точки или други неща“, завърши футболистът.