Бившият футболист на Спартак (Варна) и Черноморец (Бургас) Траян Дянков ще стане треньор, съобщи самият той. „Тази есен ще запиша курс „В“ и ако е рекъл Господ, до 5-6 години ще взема лиценз Про. Зная, че за треньорите в България е много трудно и за мен това ще е ново предизвикателство във футбола“, каза пред "Народно дело" Трико.

Разбра се още, че той е поканен от екссъотборника си Марин Петров да премине в Черноморец (Балчик). Ако Дянков, каже „да“, ще дебютира в неделното домакинство със Суворово и ще идва само за мачовете на тима. Балчиклии тръгнаха зле през новия сезон в Североизточна „В“ група и след четири загуби в първите четири срещи заемат предпоследното място в класирането.

„Имаме нужда от стойностни попълнения и дано Траян дойде, защото много ще ни помогне с класата и опита си“, заяви за „Народно дело“ Марин Петров.

Както е известно, 37-годишният Дянков е без отбор, след като напусна „акулите“. През юли той тренираше със Светкавица и се бе разбрал за договор, но впоследствие Търговище се отказа от участие в „Б“ група.

Потърсен за коментар, Дянков бе лаконичен: „Поканата от Балчик е факт и до дни ще стане ясно дали ще я приема.“