Бившият футболист на Левски и Локо (Пд) Екундайо Джаейоба ще се включи в отбора на футболистите останали без договор. Нападателят, който стана шампион на България през 2004 г. с екипа на пловдивчани, в момента е свободен агент и вече си е подал молбата за участие в летния подготвителен лагер на безработните.

Кампът се организира от Асоциацията на българските футболисти и БФС. В него участие ще вземат 22-ама футболисти, които ще се готвят в Брезник от 3 до 14 юли. След това ще отбора на свободните агенти ще мери сили с безработните си колеги от Гърция и Сърбия в турнир на стадион “Георги Аспарухов”.

Освен Джаейоба другите по-известни имена са на бившия футболист на Черноморец и Славия Слави Костенски, миналият през Берое Виктор Драголов, и бившия бранител на Видима Атанас Пашкулев, който се завръща в България след едногодишен престой в гръцката втора дивизия.

“Селекция продължава, отбора не е сформиран напълно и всеки футболист останал без клуб може да си подаде заявка за участие. Ще изберем двадесет и двама от всички подали молби, защото е несериозно да работим с по-голям брой играчи”, коментира треньорът на тима Румен Стоянов.

Заявки за включване в отбора на свободните агенти се подават на електронната поща на асоциация на българските футболисти: [email protected].