Юношите старша възраст на Берое и "Ботев 2002" завършиха 1:1 в мач от 26-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години.

Костадин Богданов даде преднина на гостите от Пловдив в 33-ата минута, а три минути след добавеното време на второто полувреме Мартин Райнов донесе точката за домакините.

След дълго лечение на травма сърцатият бранител на Берое Ваня Джаферович се завърна на терена, като игра до 69-ата минута.

Както е известно, хърватинът претърпя две операции на кръстна връзка на лявото коляно и дълго време бе извън игра.

"Коляното е добре, но още нямам въздух за 90 минути. Вчера цяла нощ повръщах и от това нещо съм малко изморен. Като цяло не съм доволен, но това е. Трябва да се работи, липсва ми игрова практика. Надявам се с времето да възвърна формата си и да мога да играя", сподели пред Beroe Online Ваня Джаферович.

"Не мога да кажа дали до края на първенството ще попадна в групата за някой мач. Коляното е добре. Остава един месец до края на шампионата, а другите момчета са в сто процентов ритъм и във форма. Ако се наложи нещо, няма да има проблеми. Мисля, че на този етап не мога да помогна много", заяви един от най-обичаните футболисти в града на липите. /БЛИЦ