Отговорникът по маркетинг и реклама в Берое и доскорошен централен защитник на тима Ваня Джаферович изрази оптимизъм, че заралии може да изненадат шампиона Лудогорец.

"Гледах домакинската им победа с 2:0 срещу Черно море и мога да заявя, че разградчани са най-класният отбор в “А” група в момента. Момчетата на Ивайло Петев ни превъзхождат спортно-технически. Ние сме в неприятната позиция да се намираме в зоната на изпадащите и не заслужаваме това място. Имаме обаче едно голямо предимство пред Лудогорец и то е, че ги посрещаме на собствен терен пред невероятната си публика. Очаквам тя да ни подкрепи горещо, както го е правила винаги в трудни моменти. Запалянковците в Стара Загора са зажаднели за футбол след дългата пауза. Вярвам, че с тяхна помощ можем да победим коравия съперник. Само публиката може да ни вдигне, за да намерим изход от лошата ситуация", заяви хърватинът, пред “Тема спорт”.

Той призова феновете на заралии към търпение и изрази увереност, че за тима предстои по-добро бъдеще.

"Съвсем скоро лошите моменти, на които сме свидетели сега, ще останат зад гърба ни. Нека феновете проявят толеранс и търпение към любимия си тим. Дойдоха много нови футболисти, обликът на отбора се гради в момента, но положителните резултати няма да закъснеят. В Берое се работи с перспектива. Изграждат се нови терени за децата и се подобряват условията за развитие на школата. Това е единственият верен път занапред. Разчитаме да даваме поле за изява на колкото се може повече местни кадри, а не както е било през предните близки години в основния състав да се внедряват само по един-два-ма тукашни състезатели", заяви още Джаферович.