Треньорът на "Ботев" (Враца) Атанас Джамбазки, помощникът му Георги Мечечиев и двамата капитани на отбора - Георги Георгиев и Веселин Цветковски, дадоха импровизираната пресконференция, на която изложиха гледните си точки за моментното състояние на клуба. Както е известно, лидерът в Северозападната "В" група има проблеми с финансите, като Джамбазки и играчите му няма да пътуват днес за мача в Павликени. Очаква се в срещата врачани да бъдат представени от юношите си старша възраст, за да се избегне служебна загуба.

"Цяла седмица не успяхме да се свържем с кмета на Враца Калин Каменов, за да чуем от него каква ще е съдбата на общинския футболен клуб "Ботев". Положихме доста усилия да се срещнем с него, за да разберем в какъв вид смята да съществува този отбор занапред. Никаква заинтересованост от негова страна. На треньорите не са изплатени две заплати и половина вече. Дължат ни се премии. Плати се на момчетата по една заплата, което е крайно недостатъчно. Днес (б.р. - събота) отборът трябваше да тръгне за лагер преди мача в Павликени - но не може, защото няма пари, няма транспорт, няма нищо. Спряха храната на момчетата и... този човек ние сигурно трябва да го пуснем за издирване с Интерпол. Просто за една седмица той разби отбора и спокойно мога да каже, че той е гробокопачът на футбола във Враца! С това ще го запомнят хората", коментира Джамбазки.

"Повече никой от нас няма да полага усилия да го търси. Той остави отбора без яснота за бъдещето и без финансиране, умишлено беше съсипан тимът. Защо го направи? Защо се подигра с целия град? Той е кметът на Враца, той трябва да се грижи за този клуб, защото е общински. При предишния управник поне беше така. Каменов завари един готов отбор, който е на първо място във „В” група с аванс пред опонентите си, но той направи всичко възможно през последната седмица да събори къщата, която ние с общи усилия вдигнахме през последните няколко месеца. Безсилни сме да се борим повече, защото имаме работа с човек, който абдикира от задълженията си. По-лесно за него беше през последната седмица да намери време, да се срещне с нас и да обясни пред отбора в каква форма ще съществува "Ботев" занапред, за да можем да си правим сметката. Ние не сме треньори и футболисти втора ръка, за да се подиграват с нас. Търсим си парите, които сме си заработили, не искаме чужди възнаграждения. В никакъв случай спекулациите, че заплатите са ни високи, не са верни. За отбор от „В” група, който иска да влезе в по-горната „Б” група, възнагражденията ни изобщо не са големи. Нека хората не се заблуждават и от друга лъжа, че 300 000 лв., колкото е годишната издръжка на отбора от общинския бюджет, няма да стигнат. Напротив, трябва да се направи сметка. Искам врачани да знаят: Каменов направи, така че да се откажем. Вината обаче не е в нас, а в него. Търпяхме достатъчно. Направихме отсрочка, стиснахме зъби срещу Академик (Свищов) и победихме. Замазаха очите на момчетата с една заплата, решиха да не дават повече премии и както виждате, цяла седмица не намира време да се срещне с нас. Къде се намираме сега? Ние не разтурваме отбора, той го направи. Нека е ясно на всички във Враца. Събрахме се, за да кажем ясно кой е виновен. Благодарим на феновете, които бяха до нас през цялото време", продължи треньорът.

"На мач в Павликени няма да ходим, напускаме. Аз няма да пътувам. Момчетата - също, защото са разочаровани. Ние не сме просяци! Гонят ни от квартирите, нямаме по 200-300 лева", добави разочарованият Атанас Джамбазки.

"Явно този отбор повече няма да съществува. Или може да го има, но не под тази форма. Чух от г-н Кмета, че щял да прави оздравителна програма, ама аз досега не съм чувал такава да се готви за здрав тим. Според мен случващото се е умишлено, а Враца през следващите 4 г. - при управлението на г-н Каменов, няма как да се завърне в професионалния футбол. Това, което става е много смешно, защото може да бъде направено от човек, който не разбира от спорт. Жалко е! Изгониха ни от квартирите, няма къде да се храним. Не искам да сравня "Ботев" с друг клуб, за да не обидя колегите, ако кажа например, че сме по-зле от село Ерден, защото там получават по-големи заплати от нашите. Много е жалко, но не виждам Враца на футболната карта на България при професионалистите не само тази, а и през идващите 4 години", огорчен е Георги Мечечиев.

"В съблекалнята, когато влезе при нас, г-н Каменов ни попита: "Знаете ли кой съм аз?" Знаем, че е бил заместник-министър на спорта и точно това е странното. Според мен всичко е целенасочено, а идеята е Враца да си играе във "В" групата, да си живурка в нея. Със спечелените от нас точки отборът не може да изпадне. Не мога да кажа за кой тим се прави това нещо, но вместо да се радваме - ето, първи сме, имаме аванс, ние сме се събрали като на погребение. Погребението на "Ботев" (Враца)!", добави помощникът на Джамбазки.