Треньорът на Литекс Атанас Джамбазки остана доволен от играта на футболистите си, които постигнаха изразителен успех с 5:0 при гостуването на Спортист (Своге) от 1/16-финалите за Купата на България.

"Бях предупредил играчите, че Спортист не е случаен отбор. През първото полувреме ни затрудниха доста. Ние си вкарахме някои от положенията. Може би бяхме леко поотпуснати в началото, може да е имало и подценяване. Хубавото е, че победихме", заяви Джамбазки след мача срещу бившия му отбор.

"Второто полувреме имахме и повече свободни пространства, след като вкарахме един гол. Джерманович се включи добре. Радостното е, че Сандриньо навлиза във форма, но му е нужно време", продължи наставникът на шампионите.

"Нямам предпочитания за жребия. Който ни се падне, с него ще играем", отбеляза Джамбазки.

"Има ръководство, то взема решенията. Не знам откъде излизат глупостите, които се пишат. Но това ви е работата на журналистите - да пишете, а ние продължаваме да работим. Има хора, които от първия ми ден в Литекс говорят глупости. Всичко е временно, на този свят всички сме временни", добави треньорът на Литекс.

"Още е рано да се говори за титла и купа. Колкото повече побеждаваме, толкова по-добре за клуба", каза още спецът.

"От два дни имаме нов кондиционен треньор. Работил е в Китай, с голям опит, ще бъде само от полза", завърши Джамбазки за новия човек в щаба му - Душко Томаш.