Новият треньор на „Ботев“ (Враца) Атанас Джамбазки изведе тима за първа тренировка в подготовката за новия сезон в Северозападната „В“ група. Участие в заниманието взеха 32 футболисти, сред които 37-годишният Георги Мечеджиев, който ще бъде играещ треньор в клуба. Останалите специалисти в щаба на Джамбазки са Румен Ненов, Николай Николов и Ивайло Младенов.
 
„Мисля, че събраният екип, с помощта на феновете, ще постигне завръщане в професионалния футбол. Всички ще работим за постигането на тази цел. Ще гоним първото място в първенството и не само това, защото „Ботев“ трябва да е сред водещите отбори в България“, заяви президентът на клуба Илия Вълов.
 
От миналогодишния състав на първото занимание дойдоха Камен Каменов, Дилян Димитров, Любослав Петров и Любомир Деспотов. От останалите в групата изпъкнаха завърналият се вратар Веселин Цветковски, пазил последно за Марек и игралият за няколко отбора в елита халф Милен Василев. С отбора засега тренират и двама сърби, единият от които е вратар.
 
„Броят на футболистите ще бъде сериозно редуциран. Доста от събраните момчета са на проби. С по-сериозната група ще започнем работа от понеделник. За шампионата ще разчитаме на тези, които заминат на 19 юли за лагера в Банско. Ще комбинираме опит с младост, обръщайки сериозно внимание и на момчетата от школата“, обяви Атанас Джамбазки.
 
„Ботев“ (Враца) ще има контрола „Ботев“ (Ихтиман) на 11 юли от 17 ч. На 15 юли пък е проверката с Локомотив (Мездра), а три дни след това предстои мач със Спартак (Плевен). На 22 юли врачани ще мерят сили с Беласица. На 25 юли вероятният им съперник ще е Марек или Германия (Сепарева баня). На 28 юли е спарингът с Пирин (Гоце Делчев). Проверките ще приключат на 30 юли срещу отбор от чужбина.