Направилият кариера в "Левски" и Локомотив (Пловдив) Екундайо Джайеоба е бил пребит в заведение във Велико Търново преди няколко седмици. Нигерийският нападател играе за местния Етър и се смята за една от звездите на отбора от Западната "Б" група. Любопитното е, че африканецът е бил ступан не къде да е, а в заведението на единия от шефовете на футболния клуб, като вместо да го защитят, гардовете на дори са насърчили физическото нападение над играча.

"Джаейоба си го търсеше. Видимо беше пиян и само се заяждаше с хората", споделиха пред "Спортал" свидетели на инцидента.

"По едно време той се насочи към един мъж и започна да му се заканва, като с два пръста сочеше очите си, вероятно искайки да покаже, че вижда всичко. Изглежда футболистът изрече някаква обидна дума, защото секунда по-късно непознатият го свали на земята с юмручен удар. Всички очакваха охраната на заведението веднага да защити Дайо, защото в крайна сметка той играе за отбора на шефа на заведението. Самите гардове много добре познават африканеца, защото той е редовен посетител. Изненадващо обаче здравите момчета направиха точно обратното. Те изкараха и двамата навън пред заведението и ги насърчиха да продължат боя помежду си. Охранителите следяха да не се намеси някой друг в спора. Така се получи нещо като гладиаторска битка, в която хората гледаха отстрани как Джайеоба и другият мъж се млатят, а гардовете само стояха в близост до тях и се смееха доволно. Вторият рунд от боксовия мач също беше спечелен по категоричен начин от непознатия мъж, за когото не беше проблем да натупа Екундайо за втори път в рамките на няколко минути. След като стана ясно, че футболистът не е достоен съперник, схватката беше прекратена и всички се прибраха в заведението. Това обаче не беше краят. Малко по-късно, вътре в клуба, нигериецът пак скочи да се бие с опонента си и отнесе нова порция юмруци, което най-накрая го убеди да се оттегли. Щеше да бъде хубаво, ако Джайеоба показваше същия хъс и на футболния терен, а не само в нощните барове", коментираха още наблюдатели на схватката.

Дайо и друг път е имал подобни случки. В началото на 2007 година той се сби на една от централните улици в София. Тогава африканецът беше нагрубен на расистка основа от минаващ покрай него мъж. Футболистът обаче не се уплаши и набързо наби съперника си току пред очите на полицаи.

Феновете на футбола във Велико Търново са недоволни, че доста от играчите на Етър не спират да посещават местните дискотеки, докато в мачовете ги няма никакви. Това лято "виолетовите" получиха шанс да играят в "А" група, но загубиха баража срещу Светкавица. Веднага след това ръководството на клуба сезира прокуратурата, че най-вероятно някои от футболистите са играли симулативно. Извършената проверка не доказа нищо подобно, но и без това повечето от играчите от миналия сезон бяха освободени и сега на практика Етър започва с изцяло нов тим.