Дженоа (12 581 клубен коефициент) и Амкар (9,525) са най-сериозните отбори, които Литекс може да срещне по пътя към груповата фаза на турнира Лига Европа.

"Оранжевите" ще узнаят съперника си на 7 август, когато е жребият за четвъртия квалификационен кръг. Мачовете от тази фаза са на 20 и 27 август. Литекс започва участието си именно от последния кръг преди групите заради разместване на отборите в надпреварата, причина за което е фактът, че Шахтьор (Донецк) спечели Купата на УЕФА.

С коефициент 16,250, Литекс със сигурност ще бъде поставен в четвърти квалификационен кръг, информира сайтът на ловешкия клуб. Това му гарантира далеч по-приемлив съперник. Освен Дженоа и Амкар, където треньор е Димитър Димитров-Херо и играят българите Захари Сираков, Мартин Кушев и Георги Пеев, "оранжевите" могат да срещнат още шотландския Хартс (11,575), френския Гингам (10,033), чешкия Теплице (5,150), стария познайник Генк (5,065), както и португалския Насионал Мадейра (7,292). Изредените отбори започват участието си, както Литекс, от четвърти квалификационен кръг и са непоставени. Споменатият Дженоа в последния момент може да премине в групата на поставените тимове, което ще го размине с "оранжевите". Това обаче засега не е сигурно.

Други вероятни съперници на Литекс са отбори, които започват участието си от първи, втори и трети предварителен кръг на Лига Европа, както и отпадналите от трети квалификационен кръг на Шампионската лига. Ето тези от тях, които са смятани за фаворити, и могат да се паднат за съперник на "оранжевите": Одензе, Анортозис, Абардийн, Криля Советов, Брьондби, Хелзинборг, ПАОК, Динамо Москва, Жилина, Ворскла, Ред Бул, Калмар, АПОЕЛ Никозия, Стабек, Слован, Вентспилс, Марибор, Хафнарфьордурур, Интер Турку, Екранас.