"Шокиран и ужасен съм от станалото", коментира шефът на детско-юношеската школа на ЦСКА Спас Джевизов по повод инцидента с изгорелия му служебен автомобил. Изпепелена беше и колата на един от треньорите в ДЮШ - Антон Димитров. БЛИЦ вече разкри вероятната причина за вандалския акт - недоволство от съкращението на деца в школата, което бе наложено от новия директор Пламен Марков.

Джевизов и Антон Димитров са съседи в голям столичен комплекс. Покрай колата на Пирожката, който е наставник на отбора на ЦСКА до 17 години, са изгорели още три автомобила. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Половин ден вчера Джевизов и Димитров даваха показания.

"Дори да имам подозрения за извършителя, не мога да ги коментирам публично, за да не пречим на следствието", обясни пред Viasport Спас Джевизов.

"В 3:30 часа ме събудиха полицаи и като разбрах какво е станало, сякаш ме обля студен душ. В момента се случва нещо ново в ЦСКА, в първия отбор играят много наши кадри и тези хора искат да помрачат всичко това. Безобразие, просто нямам думи. Не знам какво да кажа... Тази кола не бе просто слубежна. Тя бе верен помощник на школата. Дори сме я използвали като линейка на много мачове. Карали сме с нея контузени деца в болница", разказа Джевизов.

Колегите от Viasport коментират, че не е трудно да се предположи кой е извършителят. Това е родител (или родители) на футболист(и), които са освободени след промените в ДЮШ на "Българска армия". "Много ни се иска да вярваме, че полицията ще разкрие извършителите, тъй като кръгът на заподозрените не е чак толкова голям. Още повече явно става въпрос за конкретен отбор - на родените 1999-2000 г. И в двете възрасти има родители, които редовно правеха "изпълнения" по време на мачове. Това само "за протокола"... Но също така не сме прекалено наивни, тъй като процентът на разкриваемост на престъпления в България е нищожно нисък. По-голямото престъпление обаче е стореното от подпалвачите спрямо собствените им деца. Те горят бъдещето на своите наследници, защото примерът, който им дават, ги води само по един път и той не е във футбола", добавят от сайта за детско-юношески футбол.

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА