Селекционерът на Уелс Джон Тошак бе доволен от възможността “драконите” да премерят сили с Англия, най-вече заради историческия заряд на мачовете между двата тима. Той допълни, че целта на неговия тим е да завърши преди България, Швейцария или Черна гора в класирането на Група “G” от квалификациите за Евро 2012.

“Без съмнение, жребият, който ни прати Англия, е зарадвал много фенове на Уелс. Това е най-вече заради историята на сблъсъците между двата тима. Няма нищо по-доброто от това да получиш нов шанс срещу стар съперник. Познавам много добре Фабио Капело. Очаквам до края на годината футболистите от моя отбор да премерят сили с гигант като Англия”, заяви Тошак.

“Имаме съвсем пресни впечатления от мачове с България и Черна гора, докато Швейцария е добър тим на средно ниво в Европа. Очаквам да има съвсем малка разлика между нас и тези отбори. Чувствам, че всеки един от тези съперници се мисли за достоен за второто място. Нашата цел е да завършим преди някой от тях в класирането”, допълни селекционерът на Уелс.

“Според мен е добре, че сме в група с пет отбора, а не с шест. Това дава шанс за по-малко пътувания и възможност да не играем квалификации в твърде сгъстен цикъл. Освен това няма да пътуваме твърде далеч, както бе последният път с Русия и Азербайджан”, завърши Джон Тошак.