Легендите на ЦСКА и “Левски” – Георги Велинов и Божидар Искренов, изразиха подкрепата си за инициативата “Аз обичам спорта”. Двамата са лица на кампанията, провеждана от министерството на физическото възпитание и спорта. Те получиха специални фланелки, като министър Нейков подари червена на Джони Велинов и бяло-синя на Гибона.
 
„Преди години, когато бях малък, тренирахме по 5-6 часа на ден, а сега децата тренират по 5 часа на седмица. Това е ужасно кратко време. Как да имаме спортисти при това отношение. Надявам се тази кампания да доведе много хора, а догодина да станат още повече децата. Сигурен съм, че всеки човек знае - без спорт няма здраве. Това е истината. Успех на кампанията”, сподели Георги Велинов.
 
„В училищата всеки месец се провеждаха спортни празници. На тях присъстваха треньори испециалисти, които наблюдаваха внимателно децата и ги селектираха. Днес училищата са в окаяно състояние от гледна точка на спорта. Дано с тази кампания повече деца изявят желание просто да спортуват, дори да не станат активни спортисти. Това начинание е много правилно и хубаво. Пожелавам успех и аз. И дано намерим новите звезди”, заяви Гибона.

23.jpg