Георги Велинов е един от най-великите български вратари за всички времена. Именно той е част от „армейския“ състав, екзекутирал Ливърпул от европейския трон. На 17 март 1982 година Джони брани като лъв вратата на ЦСКА в историческия четвъртфинал за КЕШ. Велинов също има важен принос за крайното 2:0 след продължения на стадион „Васил Левски“.

„Беше славна нощ. Като си спомня, настръхвам. И сякаш беше вчера. Наистина е такова усещането. А минаха вече цели 40 години. Как се  върти само колелото на историята…“, разчувства се Джони пред БЛИЦ.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Аз искам да уточня нещо важно. За един левскарски мит имам предвид. Мит, който гласи, че при една от опасните ситуации в мача съм избил топката зад голлинията. Това ме разсмива, наистина. Положението ми е още пред очите. Топката се удари в страничната греда и тръгна да влиза във вратата. Аз успях светкавично да я изчистя, без да я преминала голлинията. Признавам, бях  много, много щастлив от реакцията си, защото предотвратих сигурен гол. Съдията беше близо. Видя всичко. Наистина е смешно да се шушука така.

А това, което ме вбесява, е друг мит. Че някъде си аз неофициално съм признал, че имало гол. Божичко. Как е възможно да ми вкарват в устата неизречени от мен думи.  Знаете ли, когато си дал сърцето си, когато си играл с цялата си любов и енергия, когато си направил голям мач, но някой после вземе да говори ето такива врели и некипели, наистина ти идва и да се смееш, и да се натъжиш. Не е хубаво да се омаловажава постижението на ЦСКА. Защото той е успех и за България. Не е хубаво да се омаловажава труда ми. Аз съм огромен, голям цесекар, но никога не съм говорил по този начин по адрес на Левски. 

Но както и да е… Нека не си разваляме празника.

Питате ме и мен за фланелката. Ще ви кажа. Размених я с тази на Брус Гробелар. След години тръгна някакъв слух, че моята фланелка от мача с Ливърпул била предадена на човек в Англия. Той колекционирал екипи на съперници, които са елиминирали Ливърпул. И даже ги бил дал на някакъв музей. Не знам дали обаче това е истина“, заяви Велинов пред БЛИЦ. 
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ