Синът на легендарния Джордж Уеа вече официално е част от българската "А" група. Либерийският футболист, носещ същото име, подписа договор с Калиакра. Контрактът е за срок от година и половина.

Синът на носителя на "Златната топка" за 1995 година Джордж Уеа получи от старши треньора на каварненци Радостин Трифонов фланелка с №13 и гордо позира с нея.

24-годишният Джордж Уеа-младши първоначално пристигна в Светкавица, но не одобри обстановката в Търговище и си тръгна, след което се озова в Каварна.
1-1_1.jpg
Нападателят идва от третодивизионния швейцарски тим Баден, където за 12 мача бележи 7 гола. Кариерата му започва в Милан, където е играл и баща му, но не след дълго е освободен. От 2007 г. започва във втородивизионния Волен в Швейцария. Контузия в коляното обаче го вади за дълго време от терените.

"Не искам да бъда сравняван с баща ми. Знам, че името задължава, но аз съм съвсем различен човек и футболист", заяви полузащитникът.

Джордж Уеа-старши е бивш футболист на Монако, ПСЖ, Милан, Челси, Манчестър Сити и Олимпик (Марсилия). През 1995 г. става първият футолист извън Европа, който получава "Златната топка" на списания "Франс Футбол".

Договори с Калиакра подписаха още защитниците Ангел Маджиров и Дарин Андонов, вратарят Мирослав Григоров и офанзивният халф Ивелин Костов.

Утре от 14:00 часа тимът от Каварна играе с Добруджа (Добрич) в първата си среща от турнира Албена Къп 2012. Третият отбор в групата е Спортист (Своге). В другата група са Спартак (Варна), Светкавица (Търговище) и румънският третодивизионен Калатис (Мангалия).