ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

60 години днес празнува един известен българин. Казват, че в този период човек прави равносметка на постигнатото от себе си. И, ако всичко е над чертата, пие на екс чаша от любимото си питие. 

Лъчезар Танев няма нужда от представяне. Той е популярен не само у нас, но и извън страната, след като години наред живее и работи в Барселона като футболен мениджър. Лъчо е първият българин с такъв лиценз. Авторитетът и рейтингът му са на висота и до днес. 

Нека обаче не забравяме, че Танев е и бивш футболист. И то какъв. Трикратен шампион, Трикратен носител на Купата на Съветската армия и четирикратен победител в турнира за Купата на България. Полуфиналист на европейската сцена в надпреварата за КНК. Всичко това с екипа на ЦСКА.

1987 беше годината на Лъчо - големия капитан. Като армейски лъч той поведе "армейците", с младите Ицо, Емо и Любо, към титлата и Купата на България, които те спечелиха с активно негово участие. През същата година Танев блестеше и с екипа на националния отбор, отбелязвайки важни голове. Един от тях бе и скъпоценен, и красив - на 23 септември. Попадението падна във вратата на Белгия (2:0), пазена от легендарния вратар Пфаф, след невиждан дрибъл на Танев, при който той финтира цялата защита, водена от друга легенда - Ерик Геретс. 

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

В края на годината обаче Лъчо бе попарен от "синята" гилдия, която не избра него, а играч на Левски за футболист №1 на България. И така Танев попадна в графата на най-ощетените български спортисти в историята.

Въпреки всичко той остава знаменита фигура не само на ЦСКА. 

Освен на добра футболна кариера и на такава като мениджър, Лъчо се радва и на прекрасно семейство. С жена му Петя имат син Георги, който смело върви по мениджърската пътека на баща си, и дъщеря Теодора. Радват се и на четирима внуци - две момченца и две момиченца. 

Така че, днес, 1 октомври, Лъчезар Танев може спокойно да вдигне и да изпие на екс чашата с любимото си питие. Защото е успял мъж.

Спортният отдел на БЛИЦ честити юбилея на Лъчо и му пожелава здраве, светлина и уют вкъщи, както и още много победи в живота!

РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ - БЕЛГИЯ 2:0 ПРЕЗ 1987 ГОДИНА, ГОЛЪТ НА ЛЪЧО ТАНЕВ Е НА 1:34 МИНУТА