Един счупен нос, няколко посинени и подути от бой играчи на Евроколеж е равносметката от невиждани батални изпълнения на публиката и отбора от Рудозем. Днес колежани записаха първа загуба в първенството на старшата възраст с 2:3 от Палас Рудозем, но това бледнее пред 30 минутните баталните сцени настъпили в началото на второто полувреме. Първата част завърши с преднина на момчетата на Илия Иванов, след гол на Христо Янчев.

"През първите 45 минути домакините заложиха на изключително груба игра, като гледаха повече да удрят играчите в "синьо-жълто", а не топката", твърдят от Евроколеж.

Второто полувреме съдията от Смолян започна със страните си отсъждания. Първо отмени гол на Сезгин Четин, който от 30 метра вкара гол, а след това даде измислена дузпа за домакините. Колежани бурно оспориха нарушението. Рудозем изравни резултата. В 57 мин Георги Бекриев почти беше осакатен, след изключително грубо влизане на играч в червено. Съдията си замълча, а играчите на двата отбора се спречкаха. При което публиката нахлу на терена и помля от бой футболистите на Евроколеж.

След 30 мин баталски цени, без намеса на охраната, най-зле бяха пострадали Радо Трендафилов със счупен нос, Аргир Терзиев, вратарят Апостол Стоянов и Виолин Топалов. Треньорът на колежани Илия Иванов извади отбора, след като съдийската тройка отказа да прекрати мача. След няколко разговора срещата продължи и колежани отново поведоха в резултата с гол на Пламен Табаков. Но до края с два гола от засади домакините взеха победата. 12 минути преди края на срещата беше свирен края на мача, съобщават от официалния сайт на тима.

„След края на такива срещи ЗС на БФС-Пловдив сериозно трябва да се замисли дали е редно някои отбори изобщо да участват в първенствата им. Защото те не разчитат с футболни качества да се борят на терена, а със селски изпълнения. Днес голяма част от момчетата на колежани решиха да играят футбол и да се забавляват, вместо да отидат на абитуриентските си вечери. За разлика от тях, тези в Рудозем вместо на мач отидоха да се бият“, смятат от ръководството на Евроколеж.