Една истинска легенда сред феновете на Миньор (Перник) напуска шефския си пост. Петър Илиев, популярен повече като Пешо Буферо, вече не е начело на фенклуба на тима. Той обяви решението си в социалните мрежи.

"Привет на всички миньорци и приятели, които ме уважават след 35 години с агитката и 16 години начело на фенклуба. Считано от 2 септември подавам оставка като председател на Фенклуб Миньор Перник, защото чувствам вина, че шест години тъпчем на едно място и нещата не вървят и ще трябват промени не само при нас, феновете, но и във футболния клуб. Оставам си редови фен и ще помагам, ако има нужда. Бъдете живи и здрави. За мен беше чест да съм с агитката толкова години! Само Миньор!", написа Петър Илиев.

Пешо Буферо стана популярен в национален мащаб точно преди година заради мач срещу Хебър в Пазарджик. Тогава той произведе няколко изстрела с римска свещ срещу нахлулите в сектора за гости фенове на домакините и рани Янко Янков от Пазарджик. Пешо Буферо получи условна тригодишна присъда заради стрелбата на стадиона.