Темата с липсата на стадион в Пловдив, на който да се играят мачове от “А” група набира сила. Оказа се, че причината “Христо Ботев” да се руши е една стая на военен с една секретарка. Представители на властта в града заявиха в студиото на bTV, че занемареното съоръжение е предоставено за ползване на Общината, но тя не може да влезе във реално владение, тъй като по документи на същата територия има разположено армейско поделение. 

”Не можем да го отдадем на концесия. Причината е в поделение на армията, което по документи съществува на територията на стадиона. На практика обаче става въпрос за един военен и доколкото сме информирани - неговата секретарка. Ситуацията е абсурдна", казаха местните политици.

Градоначалник Славчо Атанасов, който вчера заплаши министър-председателя Сергей Станишев, че ще поведе феновете на Ботев на протест срещу правителството, ако проблемът със стадиона не бъде уреден, не се появи на срещата.

Феновете заявиха, че ще тръгнат към София, но без Атанасов. "Нас никой не може да ни води, когато решим тръгваме. Той се изказа неподготвен, не бе говорил с нас", казаха ултрасите.

"Единственото, което искаме е главата на Христолов на дръвника. Кой, както иска така да го разбира. Не може този човек да се гаври с любовта на половин Пловдив. Проблемът тук има едно име и това е Димитър Христолов", добавиха от фенклуба./БЛИЦ