Първенството в група "Рила" този сезон стартира по най-неприятния начин. Истински екшън се разигра на стадиона в село Овчарци, където един срещу друг излязоха домакините от Горица и Сокол (Самораново). Срещата бе прекратена няколко минути преди края, след като се стигна до брутални сцени на терена и извън него, а освен полицаите се намесиха и жандармеристи, съобщи zadupnitsa.com. Двама фуболисти от двата отбора пък бяха отведени с патрулка след мача, като по неофициална информация са задържани за по 24 часа в ареста.

В интерес на истината, изключително адекватната и респектираща намеса на униформените служители предотвратиха в буквалния смисъл много сериозен инцидент.

Двубоят бе изключително спокоен и коректен. Главният съдия Станислав Станчев от Дупница нямаше никакви проблеми и се представи перфектно с помощниците си. Домакините поведоха след автогол на гостите, последва изравняване и почивката дойде при 1:1. След това домакините успяха да отбележат втори гол, а 20-ина минути преди края вече бяха и с човек повече. Стражът на саморанци излезе извън наказателното поле да пресрещне топката, но не я прецени, и за да спаси гол, игра с ръце. Станчев веднага му показа директен червен картон, като никой не оспори решението му. Изгоненият дори го поздрави, което бе още едно доказателство за коректния дух на мача.

Резултатът стана 3:1 за домакините и срещата се доиграваше, когато се разиграха баталните сцени след едно безобидно нарушение в средата на терена. Играч на Самораново не сдържа нервите си и тръгна да се разправя с футболист на домакините, след което искрата пламна и започна размяна на ритници. Наложи се влизането на терена на полицаите, и като че ли страстите се уталожиха, но секунди по-късно отново започна гонене, ритане, размяна на удари. Тогава влязоха и 15-ината жандармеристи.


Реферът изгони по един от двата отбора, но екшънът продължи край страничната линия, където се заформи ново меле. Играч на гостите изпусна нервите си пред очите на униформените, след като и фенове от трибуната наскачаха и последваха нови размени на удари. Един от полицаите реагира светкавично и с тренирани действия свали футболиста от Самораново на земята, който бе видимо обезумял. Това сякаш уплаши всички, още повече, че и жандармеристите вече се притекоха и страстите постепенно се укротиха.