Страшен скандал е съпроводил футболните срещи в пета футболна дивизия през изминалия уикенд във врачанско.

Според „Конкурент“, футболист е пребил съдия и го е пратил в болница. Скандалът възникнал към края на среща от „Б“ областна група между Искър-2 (Роман) и Ботевъ (Брусен), завършил при резултат 3:3, чийто изход бил без значение за крайното класиране.

В последните минути на срещата в Роман Тодор Бочев от домакините спринтирал към странични съдия след отсъждане на аут и го уцелил с юмрук в лявата част на главата.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Разразилият се екшън бил предизвикан от друго решение на помощник-рефера, при което на домакините бил отменен гол след засада. Тогава недоволните играчи засипали със заплахи рефера и протестирали бурно, но при отсъждането на аут, Бочев излял гнева си върху човека на футболната Темида.

Шокът от боя намалил болката у рефера, който обаче, когато се прибрал у дома, се почувствал зле. Отишъл в спешния център във Враца, където след направения скенер останал под лекарско наблюдение. Съдията вече е изписан от болничното заведение, извадил си е медицинско и е подал жалба в полицията. Той е категоричен, че ще съди футболиста от Роман.

На свое заседание Дисциплинарната комисия на ОС на БФС Враца спря правата на Тодор Бочев за период от една година.