С истински филмов екшън завърши завързаната среща между Локомотив (Пловдив) и Марица при юношите младша възраст. "Смърфовете" победиха с класическото 3:0 и по този начин докоснаха квотата за Републиканското първенство.

Гостите от Марица пък решиха, че главният съдия Атанас Костадинов е виновен за отпадането им и потърсиха саморазправа с него и един от помощниците му след края на срещата. В резултат на това четирима футболисти на "жълто-сините" са заплашени от сурови наказания, тъй като делегат бе членът на Съдийската комисия към БФС-Пловдив Янко Радев, информира lportala.net. Страстите не се потушиха и след грозните сцени около помощния терен на "Лаута".

Вместо да влеят акъл в главите на децата си, някои от родителите също засипаха със заплахи длъжностните лица, като всичко това се разигра пред смаяните погледи на представителния тим на Локомотив, който се готвеше да отпътува за Ловеч, където утре гостува на Литекс в мач от 25-ия кръг на "А" група.

^http://i.id24.bg//i/88644_2.jpg^Двубоят между юношеските формации на Локо и Марица се проведе под непрестанен дъжд. През цялото време имаше твърди сблъсъци на терена. Главният съдия Атанас Костадинов реши да не вади картони през първите 40 минути, като се наложи да компенсира през второто полувреме.

Гостите можеха да поведат с два коварни параболични удара, които минаха над вратата на Ферди Мюмюнов.



Момчетата на Васко Ангелов пропиляха най-чистото си положение в 14-ата минута, когато Златомир Ангелов опита диагонален удар, преминал на педя от лявата греда на гостите. Втората част започна с първите жълти картони в мача. Играчите на Марица отново бяха близо до гола и в 44-ата минута Милен Площаков засече центриране отляво на Георги Бибушев, но топката мина на сантиментри над гредата. Методи Алексиев от състава на гостите успя да си заработи два жълти картона в рамките на 4-5 минути и остави съотборниците си с човек по-малко.

"Смърфовете" реагираха на численото си превъзходство със страхотен пропуск на Милен Алексиев в 63-ата минута. Секунди след това обаче след центриране от корнер Мартин Иванов насочи топката към вратата, а Алексиев от голлинията довкара за 1:0. 180 секунди по-късно гостите бяха попарени с ново попадение на седмицата в "черно-бяло", който засече в мрежата центрирана от фаул топка. След това последва нов червен картон за играч на Марица. За втори жълт картон играта напусна и резервата Стоян Дойнов.

В последните минути към рефера на мача завляха редица закани и псувни, което загатваше за предстоящото след последния съдийски сигнал. Някак между другото, домакините вкараха трети гол, отново след статично положение. В 75-ата минута след центриране от корнер Цветелин Стоянов прати топката в мрежата за 3:0, което не трогна особено "жълто-сините", които отброяваха последните минути на мача. Той свърши преждевременно и към рефера Костадинов се насочи почти целия гостуващ отбор. Най-големите хулигани си позволиха да ударят съдията, който отнесе няколко юмрука и плюнки

Страстите започнаха да се поуспокояват, когато Атанасов и помощника му Стефан Кръстев се втурнаха да бягат извън помощния терен, но бяха настигнати в намиращите се наблизо зелени площи. По-късно пишман биячите опитаха да се скрият, събличайки фланелките си, но делегатът Янко Радев не остави нещата безнаказано. Той нахлу в съблекалнята на гостите и успя да се добере до имената на четиримата вандали. Наложи се дори хора от спортно-техническия щаб на мъжкия отбор да тушират и грозната сцена, разиграла се пред съблекалнята на Марица. /БЛИЦ