Драми, скандали и уволнения се стовариха върху един от елитните ни футболни отбори. Става въпрос за Дунав (Русе), където от месеци играчите излизат на терена за официални срещи, без да са получавали заплати.

Най-горещата новина от русенския клуб е, че Людмил Киров вече не е старши треньор на отбора.

Уволнението му е станало факт снощи, а причината – изказванията на наставника, че в тима вече не се издържа, че футболистите отказват да тренират и че всичко в Дунав е една голяма лъжа.

Киров каза самата истина, но ето че в резултат на това му е посочена вратата.

Скандалното обаче е кой го гони, след като на документи Дунав все още няма нов собственик.

„Извикаха ме снощи и ми казаха да си тръгвам. Днес чакам моя мениджър, за да разтрогна договора си и да си тръгна“, заяви Киров пред БЛИЦ.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Да, шокиращото е, че не знам кой ме гони. Аз така наречените нови собственици не съм ги виждал. Има едно подставено лице – Красен Кръстев. Кой обаче стои зад него, нямам представа. Питам аз кои са тези хора, няма адекватен отговор. Всъщност, отговорено ми беше, че в момента били на някакви яхти и щели рано или късно да се появят. Значи хората от яхтите ме уволняват. Ама те какви са – българи ли са, швейцарци ли са, шейхове ли са, от кой край на света са – пълна мистерия! Представяте ли си - уволняват ме, без да знам кои са шефовете ми. Ама аз и не искам да ги знам кои са. 

Знаете ли, аз съм щастлив човек в момента! Много щастлив! Благодаря на Господ, че ме отърва от този ад. Защото в Дунав си беше истински ад в последните месеци. Не се издържаше. Футболистите проявиха геройство.

Реално наистина съм уволнен от хора, които още не са поели официално властта. И в случая всеки на мое място би потърсил адвокат и би поискал обяснение чисто юридически може ли ей така да се уволнява някого. Но няма да го направя, защото искам час по-скоро да си тръгна!“, завърши Людмил Киров.