Ботев (Ихтиман) победи след изпълнение на дузпи с 5:4 Рилски спортист (Самоков) в първия предварителен кръг в турнира за купата на България. След 0:0 в редовното време по-точни при ударите от 11-те метра се оказаха момчетата на Валери Свиленов и очакват мача с Чавдар (Етрополе), който ще определи представителя на София област за предварителния кръг на турнира.

Мачът започна равностойно, а през първата част двата тима си размениха по едно положение. 

През втората част Ботев съумя да упражни натиск към вратата на Рилецо, но две-три чисти положения баха проиграни, тъй като топката не намери целта. В последните десетина минути и двата тима имаха възможности да затворят двубоя, но вратарите и защитниците пред тях не позволиха това да се случи.

При наказателните удари в грешник за тима от Самоков се превърна Петър Рогозански, който изпусна от бялата точка. 

Така на 24 август Ботев ще играе с Чавдар, а в четвъртък ще стане ясно и кой от двата отбора ще е домакин на сблъсъка. На трибуните на кокентия стадион в Ихтиман беше забелязан и бившия играч на Ботев - Атанас Курдов.

А Ботев окачи скалпа на тим, който имаше апетити за отлично представяне в турнира и преследване на трофея в надпреварата и е воден от един от добрите ни треньори в лицето на Людмил Киров.