Сериозно меле се разрази с феновете на “Левски” в Перник. В 36-ата минута агитката на “сините” за първи път предизвика напрежение, след като метна няколко бомбички и започна да кърти телените ограждения.

БЛИЦ разбра, че причина за буйното поведение на агитката от София е стрелба по тях. Неизвестни лица атакували със сачми "сините" фенове от гората зад сектора, в който те са настанени. Един от привържениците на гостите е откаран в болница, тъй като е бил уцелен в главата. По-късно стана ясно, че фенът е в добро състояние.

Това бе и поводът ултрасите на "Левски" да започнат да чупят загражденията и да искат да напуснат сектора. Част от гостуващите фенове опитали да подгонят извършителите, но те вече били напуснали гората. Органите на реда бързо се справиха със ситуацията, успяха да върнат феновете, които по-рано бяха напуснали огражденията. Заради буйно поведение имаше и арестувани.

Това не е първи подобен инцидент на стадиона в Перник. Преди две години фен на "Левски" бе прострелян със сачми, но тогава се отърва само с повърхностни рани./БЛИЦ