Монтана победи с 2:1 третодивизионния Спартак (Плевен) в контрола, играна на тренировъчния терен с изкуствена настилка в парк "Огоста".

Първото попадение за селекцията на Атанас Атанасов-Орела вкара Димитър Воденичаров в 40-ата минута. За юношата на Пирин (Благоевград) това беше шести гол в изиграните до момента 5 контролни срещи.

В 67-ата минута Десислав Русев изравни за гостите от Плевен, вкарвайки на каращият проби в Монтана френски страж Кололо Мисендо Мину.

Малко преди края домакините получиха правото да изпълнят дузпа. Тя беше отсъдена за нарушение на Григоров срещу Светлан Кондев. Футболистите на Спартак реагираха остро на решението на съдията Йордан Тодоров, който в мелето блъсна в гърдите Григоров. Това накара старши треньора на гостите Красимир Бислимов да нахлуе на терена. Наложи се изпълнителният директор на клуба Мирослав Миронов да се намесва. След като страстите се укротиха, Тони Паликрушев беше изгонен с червен картон, а от бялата точка Светлан Кондев вкара за крайното 2:1.