Черноморец (Поморие) и Берое завършиха 0:0 в контрола, играна в Поморие. Както е известно, двата тима спориха на финала за Купата на България през май, когато селекцията на Илиан Илиев победи тази на Петър Хубчев с гол на Дончо Атанасов в 90-ата минута и грабна трофея.

Днес гол не падна, но сблъсъкът отново бе много оспорван. В 55-ата минута дори се стигна до грозни сцени. Станислав Бачев и Андрей Атанасов си размениха удари, а съдията Ахмед Ахмед показа червен картон на защитника на Берое. Заради острите влизания в краката на противниците елитният рефер размаха и няколко жълти картона.

Неофициален дебют с екипа на Берое направи вратарят Мартин Теменлиев, който бе привлечен преди дни от втородивизионния Черноморец (Балчик). Стражът пази цял мач в Поморие, като направи страхотно спасяване в 73-ата минута след удар на Андрей Атанасов.

За Берое това бе първо равенство в контролите тази зима. Избраниците на Илиан Илиев имат само 2 победи - 3:0 срещу Спартак (Пловдив) и 1:0 над Несебър, както и 3 загуби - 0:2 от Добруджа, 0:1 от Калиакра и 3:4 от Черноморец (Балчик). /БЛИЦ