Страшен екшън се разрази на стадиона в Перник по време на мача между Миньор и Локомотив София – 0:0. Малко след 80-ата минута фенове на домакините влязоха във ВИП ложата и наритаха ръководителя на столичните “железничари” Георги Марков.

През цялото време на двубоя агитката на Миньор псуваше и обиждаше бившия защитник. Една от причините за разменените реплики е двубоят от миналия сезон между двата отбора, който се игра на стадион “Българска армия”. След въпросната среща (1:1) Георги Марков влезе в разправия с треньора на перничани Стойчо Стоев и го нарече “мишка” и “смешник”. Наложи се полиция да го спира от по-големи скандали.

Фенове на Миньор твърдят, че днес Георги Марков отново ги е провокирал, отвърнал е на обидите им. В края на срещата над 50 души разкъсаха охранителния кордон и необезпокоявани нахлуха във ВИП-ложата. Ултрасите започнаха да удрят и ритат Марков. Едва тогава органите на реда се намесиха и изведоха шефа на Локомотив извън пределите на стадиона. Бившият шеф на Миньор Никифор Вангелов и настоящият генерал Йордан Димитров също тръгнаха да усмиряват разбеснелите се фенове./БЛИЦ