С необичаен инцидент приключи дербито от великотърновската "А" областна група – Изток - Росица (Поликраище) - "Ботев" (Дебелец) 2:0. След края на двубоя фенове на гостуващия тим от Дебелец нарязаха гумите на дежурния делегат на мача Радослав Христов от Велико Търново.

По време на срещата агитката на гостите се е държала арогантно, като е сипела заплахи и обиди към съдиите. A след края на двубоя е атакувала колата, твърди кметът на Поликраище Тодор Найденов.

Кметът на съседното село Първомайци Ясен Янков обаче успял да фиксира извършителите, които се метнали в автомобил Ситроен Берлинго, част от чийто регистрационен номер е записан и предаден на полицията.

Последвал сигнал до РПУ – Горна Оряховица. По номера на автомобила извършителите са били задържани за 24 часа в ареста, пише sport-vt. Двамата се оказали от Дебелец. На тях им е повдигнато обвинение за унищожаване и увреждане на имущество.

Иначе в коректен и интересен мач Росица би с 2:0. Петър Рачев откри резултата в 7-ата минута след пас на Евгени Цачев. В 88-ата отново той вкара, след като изпревари вратаря и с глава реализира за крайното 2:0.

Велико Търново - "А" областна група, резултати
Изток: Чумерна – Златарица 3:0, Стражица – Лясковец 1:0, Килифарево – Драганово 0:1, Добри дял – Лозен 2:1.
Запад: Вързулица – Козловец 2:2, Бяла черква – Атлетик 4:0, Полски Тръмбеш – ЦеСеКа 0:1, Бутово – Раданово 1:6, Ореш – Царевец 2:3, Б. Сливово – Сухиндол 2:2.