Вратарят на Лисец (Осиково) Карамфил Скендеров поиска думата и изложи своята гледна точка за дербито с Родопи в село Рибново. Култовият сблъсък бе от 10-ия кръг на зона "Места Запад" в Пиринската Бундеслига. Футболният двубой между съседните гоцеделчевски села протече много оспорвано и завърши 2:0 за домакините с голове в края.

"От самото начало публиката на Родопи беше на нож и започна с терора още с пристигането ни. Срещата бе с особен заряд, защото сме съседи, а и заемахме второ и трето място в класирането. В общи линии всичко вървеше добре до 70-ата минута - обичайните псувни и ругатни, що-годе коректна игра с твърди мъжки единоборства, а резултатът бе 0:0. Като видяха, че отборът им губи точки, феновете от Рибново нахлуха с всевъзможни подръчни средства - дървета, колове и каквото можаха да докопат. Стана страшно. Все едно бяха тръгнали на бунт, въстание, битка ли - не знам как да го определя. И срещу кого? Срещу 15 наши футболисти, повечето от които тийнейджъри, и 10 запалянковци, осмелили се да дойдат, за да ни подкрепят. Нямаше нормална причина, явно равностойният мач ги изнерви", разказа пред "Струма" вратарят на Лисец Карамфил Скендеров.

"Всичко продължи 10 минути. Дежурният делегат Евгени Кавдански и главният съдия не взеха никакви мерки, макар че момчетата от Родопи, на които благодарим за коректното отношение, призоваха да се прекрати срещата, защото нещата отиваха в неконтролируема насока. Същевременно фенове заплашиха реферите, че няма да си тръгнат от селото, ако не довършат мача. Срещата продължи, но разправията се прехвърли на резервните скамейки. Запалянковците започнаха да налитат на треньорския щаб. В 80-ата минута при изпълнение на ъглов удар двама от агитката на домакините нокаутираха нашия играч Ангел Киряков, но и тогава главният арбитър не пожела да прекрати двубоя. При такива обстоятелства е по-добре да не ходим в Рибново, защото не искаме да рискуваме здравето си", каза още Карамфил Скендеров. /БЛИЦ