Нов скандал гръмна на стадион “Панайот Волов” в Шумен. Днес уволненият треньор Енрико Пичони и десетина италиански футболисти опитаха да излязат на терена и да направят тренировка, въпреки че вече не са в отбора. Президентът на клуба Георги Георгиев опита да изгони групата, но след като наставникът и играчите отказаха, босът бе принуден да извика полиция.

Към 14:30 часа на стадиона дойдоха четирима униформени. Те влязоха в съблекалните за разговор с Пичони, Георгиев и Цоньо Василев. Едва след намесата на полицаите италианецът и свитата му си събра багажа и си тръгна.

"Какви са тези хора, аз не знам. Нито треньорът е треньор на отбора, нито футболистите са от отбора. Не знам някой да им е давал разрешение да тренират на общинския стадион. Това е краят и утре ще внеса жалба и в прокуратурата", отсеме ядосаният Георгиев.

"Тук става ужасяващи неща. Енрико Пичони няма място при нас. Отделно той се е забъркал в други скандали. Някои хора са му дали пари назаем, а той още не си е покрил задължението", добави Георгиев.

"Разрешение за ползване на стадиона има единствено клуб Шумен 2010 и то е подписано от кмета. Друг футболен клуб не е искал и не е получавал такова", заяви пък старши експертът по спорта в община Шумен Даниел Даулов.