Страхотен екшън се развихри на първия за сезона домакински мач на дублиращия отбор на Свиленград. Вторият отбор на "южняците" допусна загуба с 1:2 от Урума (Хасково). Срещата обаче без малко да не завърши. Причината стана масовите мелета, сформирали се на няколко пъти по време на двубоя.

Екшънът започна в 77-ата минута, когато бе 1:0 в полза на Свиленград ІІ. Тогава страничният рефер Тодор Гаваназов от центъра на терена маркира корнер, вместо аут. Това от своя страна предизвика недоволството сред футболистите на домакините. При последвалото изпълнение се получи меле в пеналтерията на домакините, при което фаулиран бе вратаря Димитър Калчоров. Нарушение обаче не бе маркирано и голкипърът остана да лежи на земята.

Христо Ташев се възползва от ситуацията и мушна топката в мрежата на свиленградчани за 1:1, информира svilengrad1921.com. Секунди след това съдийската тройка бе награбена от домакините. В резултат на недоволството, демонстрирано от домакините главният рефер Георги Николов показа директен червен картон на играч на Свиленград.

След тази ситуация страстите се нажежиха, в 89-ата минута тъч реферът Тодор Гавазов отново си навлече гнева на домакините. Този път причина стана явната засада, която пусна той при втория гол за гостите, автор на попадението стана Спас Урумов. Секунди след продължилата няколко минути разправия пък главният съдия Георги Николов свири край на мача. /БЛИЦ