Предвиденото да започне в 10 часа Общо събрание на акционерите на Пирин (Благовград) пропадна. Причината е липса на кворум. По-рано ви информирахме, че Емил Наков е новият собственик на "орлетата". Това стана факт, след като сдружение "Бъдеще за Пирин" (б.р. - най-крайните фенове на клуба) реши да му прехвърли собствеността си от 54,5% от акциите. Те вече са джиросани на Наков и той е мажоритарен собственик на Пирин. Феновете запазиха 1% от акциите. Наков бе предпочетен пред местните легенди Петър Михтарски, Иво Андонов и Мирослав Митев, които също бяха спасителен вариант за клуба. От общо 25 членове за Емил Наков гласуваха 14 срещу 10, при 1 въздържал се.

Това обаче не се хареса на групировката Г-15, оглавявана от Петър Байкушев, с когото Наков и много от феновете са в конфликт. В същото време привържениците от "Пирин Реален" се вбесиха и са крайно недоволни, че "Бъдеще за Пирин" предоставя акциите си на кюстендилец, какъвто е Наков.

На стадион "Христо Ботев" стана напечено, като акционери, ръководители и ултраси започнаха да се карат.

Изненадващо се появи и Георги Бачев - бивш играч на Пирин и собственик на Локомотив (Мездра). Той доведе със себе си столичен бизнесмен готов да вземе акциите на "орлетата".

Наков съобщи, че Общото събрание е отложено за 31 януари. Той пое ангажимент и пред журналисти и фенове, че Пирин няма да се разпадне и със сигурност ще участва и в пролетния дял от шампионата в "А" група.

На стадиона дойде и цялата бизнесгрупировка Г-15, като зад тях застанаха големи имена на благоевградския футбол като Ивайло Андонов, Петър Михтарски и Мирослав Митев-Главата. Последният дори бе на стадиона, наравно с феновете. /БЛИЦ