Напрежението около предстоящия мач между Миньор и “Левски” се засилва с всеки изминал час. Феновете на домакините от Перник вече готвят организация по посрещането на гостите си от София. По информация най-големите групи привърженици ще чакат агитката на “сините” на гарата в Перник. Там се очакват сблъсъци, както и по пътя до стадиона. Най-много фенове на “Левски” ще пристигнат в Перник именно с влакове, по-малко ще пътуват с автобуси и лични автомобили. Очаква се над 1000 души да подкрепят “сините” в срещата, която е днес от 17:00 часа. Враждата между двата тима е от години, а преди няколко дни стадионът в Перник осъмна надраскан със заплашителни лозунги.

“Не е изключено да се стигна и до по-сериозно ексцесии. Всички в Перник горят да отмъстим на левскарите за драсканиците. Бесни сме! Готови сме дори да нахлуем и на терена, ако се наложи!", каза привърженик на Миньор.

14_1.jpg

Мачът е първи за перничани на домакинския им стадион от началото на сезона, след като бяха наказани именно заради вандалски прояви на феновете в края на миналия шампионат.

Над 1000 полицаи ще бъдат ангажирани за реда около стадиона. Напрежението е още по-голямо заради предишното домакинство на Миньор срещу “Левски” през пролетта. Тогава фен на “сините” беше прострелян със сачма с пушка и беше откаран в болница. Изпълнителният директор на перничани генерал Йордан Димитров призова феновете да не се поддават на провокации на гостуващата агитка, за да не бъде наказан Миньор. “Не е приятно да домакинстваме на чужди стадиони и да даваме наеми на други клубове. По-добре да правим празници в нашия град и на нашия стадион”, заяви шефът./БЛИЦ