Агенция БЛИЦ продължава да информира своите читатели за най-големия и мащабен скандал с “черно тото” в българския футбол. Припомняме, че вчера при спецакция бяха арестувани и разпитани общо 11 футболисти на Черноморец и Нефтохимик. Някои от тях – Румен Трифонов, Преслав Йорданов, Даниел Младенов и техен съотборник от Черноморец бяха изведени с белезници и откарани в патрулни автомобили в арест, за да излежат 24-часовата мярка за задържане.

Агенция БЛИЦ ви представя всички задържани футболисти:
Янко Георгиев (Черноморец), вратар
Николай Николов (Черноморец), защитник
Яни Пехливанов (Черноморец), полузащитник
Даниел Младенов (Черноморец), нападател
Преслав Йорданов (Черноморец), нападател
Румен Трифонов (Черноморец), защитник
Георги Терзиев (Черноморец), защитник
Пламен Димов (Черноморец), защитник
Галин Димов (Нефтохимик), полузащитник
Любомир Божинов (Нефтохимик), полузащитник - само привикан на разпит

Екипът ни научи и имената на двамата организатори на “черното тото”. Това са външни хора, които са действали заедно с букмейкърите. Единият е Тодор Пачев (26 години), бивш борец. Другият е футболистът на аматьорския Месембрия Иван Сивев (също на 26 години). Амбицията им е била да направят паралелен букмейкър в България, който да конкурира вече съществуващия легален.

Дейността им е започнала през месец септември, използвани са джиесеми, десетки сим карти и лаптопи. Естествено, като всеки нелегален букмейкър, и въпросните организатори са предлагали примамливи високи коефициенти, с които са привличали клиенти. Амбицията на Пачев и Сивев е била да разширят дейността си в цяла Европа.
ГЕОРГИ ИВАНОВ/БУРГАС