Български футболист се размина на косъм от смъртта по време на приятелски мач, игран в Мъглиж между Дунав (Русе) и Ботев (Гълъбово) (2:1).
 
Още през първото полувреме играчът на втородивизионния тим Емин Ахмед си глътнал езика. Момчето почервеняло, започнало да се задушава и всички на терена изпаднали в паника.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)
 
"Емин си отиваше. Умираше. Добре че има Господ. Добре че се намери човек, който да го спаси. Това беше бащата на треньора на вратарите на Ботев (Гълъбово) Мирослав Радев. Той е зъботехник, но явно има опит в тези неща. Успя да спаси Емин буквално в последния момент, за което всички му благодарим", разказа пред БЛИЦ старши треньорът на Дунав Людмил Киров.
 
"Искам да призова пред вашата агенция оттук насетне да има линейка и екип на "Спешна помощ" даже и на контролите. Знаете ли каква страшна гледка беше. Не е за описване. Важното е, че момчето се оправи, но си беше страшничко да го наблюдаваш как си отива. И не е никак лесна работа да извадиш глътнат езика. Бащата на Миро заслужава голяма похвала", каза още Киров.
 
"Как доиграхме мача, ние си знаем, както и футболистите на Ботев (Гълъбово)", завърши треньорът на Дунав след победата с 2:1. 

БЛИЦ представя: Зимна подготовка 2020
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020