Тежката финансова ситуация в старозагорския Верея предизвика пореден бунт сред играчите. Футболистите на Илиан Илиев от днес спряха да тренират и няма да подновят занимания, докато не си получат дължимото, научи БЛИЦ СПОРТ от изключително достоверен източник от клуба.

Тази сутрин футболистите на се явиха на предвидената тренировка и са обявили пред ръководството, че няма да стъпят на стадиона, докато не си получат дължимите суми. Играчите на Верея имат забавени общо 7 премии от миналия и този сезон, не са вземали заплати за последните два месеца, а също така не са получавали пари за наемите си от доста време и има опасност някои от тях да останат на улицата.

От клуба дължат пари и на свои бивши играчи, с които се разделиха. Показателен е случаят с Владимир Зафиров, който не е в тима от лятото, но все още има договор. Старозагорци не го разтрогват, тъй като трябва да изплатят дължимото към него. Той и други бивши играчи на Верея са обявили пред шефовете, че ще чакат до края на месеца, след което ще заведат дела за дължимите суми.

БЛИЦ припомня, че през пролетта картинката във Верея беше същата. Пак забавени заплати и премии, пак бунтове. Тогава треньорът Александър Томаш едва удържаше футболистите, които не поискаха да излязат на терена в мач срещу Пирин през месец май.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка